Remontti kerrostalossa

  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Remontti kerrostalossa voi olla maalausta

Remontti kerrostalossa on aina säännöllisesti ajankohtainen asia. Ajan mittaan pinnat kuluvat ja käytetyt materiaalit saattavat olla sellaisia, että aika on ajanut niiden ohi. Mikäli haluat tehdä itse remontin, tärkeintä on suunnitella se mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi kerrostalokaksion remontti käy tällöin paljon helpommin, kun on ottanut mahdollisimman monta asiaa huomioon ennen remontin aloittamista. Huoneistoista ei tarvitse välttämättä edes muuttaa pois, mikäli remontoi yhden huoneen kerrallaan. Tämä vaatii kuitenkin suunnittelua, joten siihen kannattaa panostaa.

Rautakaupasta tarvikkeet eri huoneiden remontteihin

Remontti kerrostalossa vaatii aina monenlaisia työkaluja, jotta remontin voi ylipäätään tehdä. Tällöin rautakauppa tulee varmasti tutuksi kaikille niille, jotka haluavat aloittaa remontin. Nykyään rautakaupassa voi asioida helposti verkon kautta, jolloin voit tilata kaiken tarvittavan suoraan kotiovellesi. Ennen tilaamista on hyvä kuitenkin suunnitella tarkasti se, mitä kaikkea tarvitsee. Erilaiset huoneet vaativat usein erilaisia lähestymistapoja, mikä taas näkyy siinä, minkälaisia työkaluja remontin aikana tarvitsee. Jos teet tilauksen verkkokaupasta, samalla tilauksella on hyvä tilata useita tuotteita kerralla, jotta säästää sekä postikuluissa että ajankäytössä.

Pienen vessan muodonmuutos hoituu nopeasti osaavalta kaverilta, mikäli vain tarvittavat materiaalit ja työkalut on käytettävissä. Kosteiden tilojen remontissa tulee olla tarkkana, joten niitä ei kannata alkaa remontoimaan ilman riittävää osaamista. Usein kosteiden tilojen remontteihin kannattaa palkata ammattilainen, joka tietää kaikki tarvittavat säädökset kosteisiin tiloihin liittyen. Kuivia tiloja on helpompi remontoida, joten niitä voi uudistaa periaatteessa kuka vain.

Remontti kerrostalossa – muista tehdä ilmoitus isännöitsijälle

Kerrostalokaksion remontti on asia, josta tulee tehdä ilmoitus isännöitsijälle. Remontteja ei saa alkaa tekemään oman mielen mukaan, vaan asiasta pitää keskustella aina taloyhtiön henkilökunnan kanssa. Tämä pätee varsinkin silloin, jos kyseessä on vuokra-asunto. Mikäli asut vuokralla, edes seiniä ei saa maalata, vaan siihen tulee aina kysyä lupa vuokranantajalta. Tällä pyritään välttämään sitä, ettei vuokralainen tee vahinkoa remontin aikana. Usein vuokralaisella annetaan tarvikkeet omistajan toimesta, sillä nostaahan hyvin tehty pintaremontti asunnon arvoa. Jos kyseessä on vaativampi remontti, voi hyvinkin olla, ettei siihen saa lupaa vuokranantajalta.

Asia on hieman erilainen silloin, jos omistaa kerrostalosta huoneiston. Tällöin esimerkiksi kevyitä pintaremontteja saa tehdä siten, ettei siihen tarvitse pyytää taloyhtiön lupaa. On kuitenkin tärkeää huomata, ettei remonttia saa tehdä mihin kellonaikaan hyvänsä. Tämä johtuu siitä, ettei kerrostalossa saa meluta tiettyihin kellonaikoihin. Remonttia voi tehdä ainoastaan päiväsaikaan, mutta esimerkiksi pyhät ja viikonloput on rajoitettu remontin ulkopuolelle.

Tyypillisimmät remontit kerrostaloissa

Remontti kerrostalossa on usein urakka, johon tulee valmistautua hyvin. Tosin on hyvä huomata, että erilaiset remontit vaativat hyvin eri tavalla resursseja. Kaikki varmasti ovat kuulleet putkiremontista, joka kuuluu yhteen suurimmista urakoista kerrostaloissa. Se on yleisesti ottaen kallein remontti, joka taloille joudutaan tekemään. Tällöin on hyvin tyypillistä, että asukkaat joutuvat muuttamaan muualle remontin ajaksi. Jokaisen kerrostalon putket tulee uusia säännöllisin väliajoin, sillä kyseessä on kuluvia osia.

Julkisivuremontti on toinen hyvin yleinen suuremman mittaluokan remontti kerrostaloissa. Jos sen yhteydessä tehdään myös parvekkeelle remontti, asunnon hinta tai vuokra saattaa nousta. Usein parvekkeille asennetaan esimerkiksi parvekelasit, jotka nostavat asunnon arvoa jonkin verran.