Kylpyhuoneen säilytysratkaisut

  • By Emilia
  • 21 Feb, 2024

Kylpyhuoneen säilytysratkaisut auttavat arjessa.

Kylpyhuone on kodin tiloista usein se, jossa on aivan liian vähän tilaa eikä varsinkaan sitä tilaa, jossa säilyttäisi tavaroita. Ongelma ei kuitenkaan ole iso, jos viitsii hetken katsella ympärilleen ja pieni luovuus ei ole pahitteeksi, koska kylpyhuoneen säilytysratkaisut syntyvät usein aika helposti.

Miten voi suunnitella kylpyhuoneen säilytysratkaisut?

Suunnitelma syntyy helpommin silloin, kun lähtee ratkomaan ongelmaa toimintojen perusteella. Kun lähdet miettimään aihetta sen pohjalta, mitä ja kuinka paljon sinulla on tavaroita erilaisten käyttötarkoitusten mukaan, silloin hahmotat tarkemmin niiden määrän. Pystyt samalla laskemaan tarkemmin niiden tarvitseman tilan.

Sen jälkeen sinun täytyy miettiä ryhmittelyä myös niin, että mitä tarvikkeita käytät päivittäin, viikoittain ja vähemmän. Näiden mukaan voit suunnitella niiden sijaintia, sillä mahdollisimman helposti on saatava ne tarvikkeet, joita tarvitset usein. Kun olet hahmottanut paremmin tarpeet, pystyt myös mittailemaan tilaa tarkemmin ja alustavasti suunnittelemaan kylpyhuoneen säilytysratkaisut. Se on vähän kuin valioliiga sarjataulukot, josta jokainen löytää paikkansa.

Kylpyhuoneen seinähylly

Jos kylpyhuone on sen muotoinen, että kaappeja ei saa mahtumaan, vaikka miten suunnittelee ja mitoittaa, on seuraava vaihtoehto kylpyhuoneen seinähylly. Monta kertaa wc:n yläpuolella on jonkin verran tilaa, mitä ei voi oikeastaan käyttää muuhun kuin hyllylle. Silloin tilanne helpottuu huomattavasti.

Toisinaan sekään ei onnistu, jolloin kylpyhuoneen säilytysratkaisut on mietittävä aivan uudella tavalla. Useimmiten näissä tilanteissa on lähdettävä liikkeelle siitä, että seinille on asennettava koukkuja tai pyyhetelineitä. Kun pyyhkeet ja kenties jopa kylpytakin tai muita pieniä tavaroita saa ripustettua koukkuihin, on edes osa ongelmasta ratkaistu.

Seinähylly antaa huomattavasti enemmän mahdollisuuksia erilaisille tavaroille. Mitä vähemmän on tilaa ja mahdollisuuksia, sitä tarkemmin on harkittava, mitä tavaroita kylpyhuoneessa on säilytettävä.

Kylpyhuoneen säilytysratkaisut: kaappi

Kaappi on tietysti paras mahdollinen vaihtoehto ja niitäkin on vaihtoehtoina erilaisia. Jos sinulla on tilassa jo jonkinlainen kaappi, tutki tarkoin, onko kaapissasi jotain sellaista, jota et oikeastaan edes kylpyhuoneessa tarvitse. Monesti kaappiin ajautuu kaikenlaista turhaa ja siivoaminen on kieltämättä epämiellyttävää.

Kylpyhuoneen säilytysratkaisut muuttuvat järkeviksi silloin, kun järjestät kaapin täysin uudelleen. Lisäät hyllyille erilaisia laatikostoja tai säilytyslaatikoita tavaroiden järjestämiseksi. Silloin löydät kaiken tarvitsemasi paremmin eikä sinun tarvitse tyhjentää koko kaappia etsiessäsi jotakin eritystä.

Yleensä kylpyhuoneessa kaappitilaa on varsin rajoitetusti, joten sen käyttö kannattaa suunnitella huolellisesti. Kysy jokaisen tuotteen tai tarvikkeen kohdalla, että ‘tarvitsenko tätä tuotetta kylppärissä’. Silloin pystyt rehellisesti arvioimaan tarpeen.

Pitäisikö joskus siivota?

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on siivota tarpeettomat sotkut eli tyhjät pullot ja purnukat pois viemästä tilaa. Mitkään kylpyhuoneen säilytysratkaisut eivät riitä, jos ne ovat täynnä tarpeetonta tavaraa. Siellä voi olla shampoopulloja, joissa on vain rippeet pohjalla. Heitä ne sovinnolla pois, sillä et niitä kuitenkaan käytä.

Onko sinulla roska-astia kylppärissä? Siksi usein tyhjät purnukat menevät piiloon kaappiin, jos sinulla ei ole roskista, mihin voisit heittää ne sovinnolla pois. Joskus ostamme myös tuotteita, joita ei tule käytettyä lainkaan. Jos et niitä käytä, eikä kaveritkaan, ne on vain heitettävä pois ja sanoa niillekin euroille hyvästi.

Korivaunut ovat oivalliset kylpyhuoneen säilytysratkaisut

Pyörillä olevat korivaunut ovat myös erinomainen kylpyhuoneen säilytysratkaisu. Pienessä tilassa sen saa työnnettyä aina edestä pois ja korivaunuun mahtuu varsin paljon tavaroita, jos sen pitää järjestyksessä. 

Korivaunuja on myös paljon erikokoisia eivätkä ne ole hinnaltaan kovin kalliita. Voit siis mitoittaa sen juuri sopivaksi omaan kylpyhuoneeseen. Moni rautakauppa myy erilaisia koukkuja, tarramagneetteja sekä ovinaulakkoja, josta todellakin on iloa silloin, kun käytät kylpyhuonetta.